יום שישי, 21 באוקטובר 2016

אחרי החגים: פשטידת בשר ואטריות

אחרי החגים אנחנו נשארים עם אפס כוחות לבישולים חדשים והמון סירים במקרר. הפיתרון הוא המנה הכי מנחמת שיש: עוגת אטריות פריכה מבחוץ ורכה מבפנים שמכינים עם הבשר שנשאר מאתמול


מצרכים:
עבור 4 סועדים

כ-300 גרם בשר בקר מבושל
1 בצל
3 כפות שמן קנולה
10 גבעולי פטרוזיליה שטופים היטב
1 כף רסק עגבניות
2 ביצים טרופות
קורט מלח ופלפל שחור
3/4 כפית אגוז מוסקט
250 גרם אטריות רחבות ושטוחות
1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

קולפים את הבצל, ופורסים לטבעות. מחממים 1 כף שמן קנולה במחבת על אש בינונית, ומעבירים פנימה את הבצל. מאדים כ-5 דקות, או עד שהוא נהיה שקוף. קוצצים גס את הפטרוזיליה, ומעבירים פנימה יחד עם רסק העגבניות. ממשיכים בבישול תוך כדי ערבוב מדי פעם (על מנת שהתחתית לא תישרף) כרבע שעה. מסירים מן האש.

מעבירים את הבשר המבושל (יכול להיות גם קר) למעבד מזון, וטוחנים היטב. מעבירים פנימה גם את תערובת המחבת (בצל-פטרוזיליה-רסק עגבניות), טוחנים שוב עד לקבלת מרקם משחתי. מעבירים לקערה. טורפים 2 ביצים, ומעבירים גם כן לקערה, יחד עם התבלינים (מלח, פלפל ואגוז מוסקט).

מחממים תנור ל-180 מעלות. מבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן. מסננים מהמים, ושוטפים תחת מי ברז קרים. מעבירים את האטריות לקערה עם שאר התערובת וכף שמן זית. מערבבים היטב, אך בעדינות, את כל המרכיבים (עדיף עם הידיים). משמנים היטב סיר אלומיניום (כמו זה המשמש להכנת ג'חנון) בקוטר כ-20 ס"מ או תבנית פיירקס קטנה. יוצקים לתחתית הסיר 2 כפות שמן קנולה, ומעבירים את התערובת פנימה. מכסים, ומכניסים לסיר לחצי שעה לפחות. מסירים את המכסה, וממשיכים לאפות בתנור עוד כרבע שעה (או עד שהחלק העליון משחים היטב). 

הערות: ניתן להשתמש גם בבשר עוף מוכן שנשאר, אך במקרה כזה יש להוסיף מעט יותר שמן זית לתערובת מאחר ובשר העוף יבש יותר. כמו כן, במידה ואין שאריות מאתמול, אפשר כמובן לבשל בשר: צורבים את קוביות בשר בקר (צוואר, שריר או נתח אחר המתאים לבישול ארוך) בשמן על מחבת, מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה ורסק העגבניות. מערבבים היטב, ומוסיפים מים עד 3/4 מגובה הבשר. ממשיכים בבישול על אש קטנה (מכוסה) כשעה וחצי או עד ריכוך.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה